Tallerken med biđus – samisk kjøttsuppe med reinkjøtt, potet og gulrot. Ved siden av ligger tyttebær, brød med smør og reinsdyrgevir.

Ingredienser

Skikkelig god BIĐUS

Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Fyldig smaksfull kjøttsuppe med masse gode grønnsaker. Biđus er samisk tradisjonell festmat. Det er best å bruke bog eller annet stykningsdel av rein som skjæres for hånd, men skav er et fint alternativ.

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk. Skjær kjøttet i terninger størrelse på ca 2x2 cm.
  2. Meljevning: Hvetemel og kaldt vann røres sammen til en klompfri jevning.
  3. Ha kjøttet, løk, meljevning og kraft/vann i kasserolle.
  4. Kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la suppa småkoke i 30-60min, til kjøttet begynner å bli mørt. Rør om av og til.
  5. Skrell potet, gulrot og kålrot. Kutt potet i middelstore biter (ca 2x2 cm), mens gulrot og kålrot i litt mindre biter(ca 1,5x1,5cm).
  6. Ha alle grønnsakene i suppa og småkok til poteten er mør. Ca 20 min.
  7. Smak til med salt.

Hvor godt likte du oppskriften?