Tallerken med biđus – samisk kjøttsuppe med reinkjøtt, potet og gulrot. Ved siden av ligger tyttebær, brød med smør og reinsdyrgevir.

Skikkelig god BIĐUS

Fyldig smaksfull kjøttsuppe med masse gode grønnsaker. Biđus er samisk tradisjonell festmat. Det er best å bruke bog eller annet stykningsdel av rein som skjæres for hånd, men skav er et fint alternativ.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Finhakk løk. Skjær kjøttet i terninger størrelse på ca 2x2 cm.
  2. Meljevning: Hvetemel og kaldt vann røres sammen til en klompfri jevning.
  3. Ha kjøttet, løk, meljevning og kraft/vann i kasserolle.
  4. Kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la suppa småkoke i 30-60min, til kjøttet begynner å bli mørt. Rør om av og til.
  5. Skrell potet, gulrot og kålrot. Kutt potet i middelstore biter (ca 2x2 cm), mens gulrot og kålrot i litt mindre biter(ca 1,5x1,5cm).
  6. Ha alle grønnsakene i suppa og småkok til poteten er mør. Ca 20 min.
  7. Smak til med salt.
Del på Facebook