Skikkelig god BIĐUS
Fyldig smaksfull kjøttsuppe med masse gode grønnsaker. Biđus er samisk tradisjonell festmat. Det er best å bruke bog eller annet stykningsdel av rein som skjæres for hånd, men skav er et fint alternativ.
Over 60 min
0,5 av 5 om dagen
Ingrediensliste
Fremgangsmåte
- Finhakk løk. Skjær kjøttet i terninger størrelse på ca 2x2 cm.
- Meljevning: Hvetemel og kaldt vann røres sammen til en klompfri jevning.
- Ha kjøttet, løk, meljevning og kraft/vann i kasserolle.
- Kok opp under omrøring. Skru ned varmen og la suppa småkoke i 30-60min, til kjøttet begynner å bli mørt. Rør om av og til.
- Skrell potet, gulrot og kålrot. Kutt potet i middelstore biter (ca 2x2 cm), mens gulrot og kålrot i litt mindre biter(ca 1,5x1,5cm).
- Ha alle grønnsakene i suppa og småkok til poteten er mør. Ca 20 min.
- Smak til med salt.