Smørepålegg med artiskokk og hasselnøtter

Ingredienser

Smørepålegg med artiskokk og hasselnøtter

Under 20 min

Artiskokk er en veldig delikat og mild grønnsak som med fordel kan brukes mer enn vi nordmenn vanligvis gjør. Dette smørepålegget smaker nydelig på brødskiven. Smører du det på salte kjeks eller minitoast får du en spennende tapas du kan servere gjestene.

Fremgangsmåte

  1. Ha hasselnøttene i en tørr stekepanne på middels varme og rist dem i 4-5 minutter. Avkjøl deretter til romtemperatur.
  2. Ha nøttene i en foodprosessor og finhakk dem.
  3. Tilsett deretter artiskokkhjertene, hvitløk, olivenolje og parmesanost.
  4. Kjør alt til en jevn og fin røre.
  5. Bland til slutt inn hakket bladpersille.
  6. Server smørepålegget til salte kjeks, godt brød eller som dipp til oppkuttede grønnsaker.

Hvor godt likte du oppskriften?