Ingredienser
Spicy grønnsaksuppe
20-40 min
2 av 5 om dagen
Nydelig grønnsakssuppe som smaker litt "hot" og som varmer godt på en litt kald og sur dag. Å lage dobbel porsjon og fryse ned til siden, er lurt.
Fremgangsmåte
Skyll grønnkålen og fjern stilken. Skjær den i strimler,
Rens og skjær de andre grønnsakene i terninger.
Varm opp oljen i en stor kjele. Tilsett krydder, finhakket hvitløk og løk. La det surre i oljen til løken er blank.
Ha i grønnsakene og fres videre i et minutt. Tilsett bønnene som er godt skylt.
Tilsett buljongen/kraften og kok opp. Reduser varmen og la suppen koke under lokk i 8-10 minutter.
Smak til med salt og pepper.
Ha i hakket bladpersille og sitronsaft rett før servering.
Ferskt brød eller flatbrød er godt til.