Spicy grønnsaksuppe

Nydelig grønnsakssuppe som smaker litt "hot" og som varmer godt på en litt kald og sur dag. Å lage dobbel porsjon og fryse ned til siden, er lurt.
20-40 min
1 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 ss olivenolje
  • 1 stor løk
  • 0,5 ss malt spisskummen
  • 0,5 ss malt chilipepper
  • 1 båt hvitløk - stor
  • 0,5 rød paprika
  • 0,5 gul squash
  • 100 g hakket grønnkål
  • 2 potet
  • 1 persillerot
  • 1 boks hvite bønner
  • 1 l grønnsakbuljong (utblandet) eller kraft
  • smak til med salt og pepper
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1,5 ss sitronsaft

Fremgangsmåte

Skyll grønnkålen og fjern stilken. Skjær den i strimler,

Rens og skjær de andre grønnsakene i terninger.

Varm opp oljen i en stor kjele. Tilsett krydder, finhakket hvitløk og løk. La det surre i oljen til løken er blank.

Ha i grønnsakene og fres videre i et minutt. Tilsett bønnene som er godt skylt.

Tilsett buljongen/kraften og kok opp. Reduser varmen og la suppen koke under lokk i 8-10 minutter.

Smak til med salt og pepper.

Ha i hakket bladpersille og sitronsaft rett før servering.

Ferskt brød eller flatbrød er godt til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 17
Legg til på Min side
Del på Facebook