Sprø, gyllenbrune potettårn med tynne skiver, urter og revet ost, servert på en rist. Små urtekvister og ostestrø er spredt rundt.

Ingredienser

Sprø potettårn

Over 60 min

Sprø potettårn, potato stacks eller pommes anna. Samme hva du kaller det, så smaker dette deilig! Nyt det som potettilbehør til en bedre middag eller med en god dip.

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen på 220 grader over- og undervarme.
  2. Kutt poteter i syltynne skiver med en ostehøvel eller mandolin.
  3. Bland olje, salt, pepper og hvitløk i en bolle. Ha oppi potetene og bland godt.
  4. Finn fram et muffinsbrett. Legg en potetskive i hver form. Topp med bittelitt ost og legg en ny potetskive oppå. Legg så på litt ost til og en ny potetskive. Fortsett til du har laget potettårn som er ca 1 cm. høyere enn selve formen. Dekk med alluminiumsfolie
  5. Sett potetene i ovnen og bak til de blir myke inni (20 minutter). Ta av folien.
  6. Skru på 220 grader varmluft og stek potetene til de blir sprø i kantene (ca. 10-15 minutter til).
  7. Nyt som potet-tilbehør i en bedre middag eller med en god dip.

Hvor godt likte du oppskriften?