Ingredienser
Enkel torskemiddag med ertepuré og soyasmør
20-40 min
2,5 av 5 om dagen
En enkel og rask middag der det meste av maten lager seg selv i ovnen. Da får du tid til å lage en deilig ertepuré. Bruk ertepuréen som saus eller lag en bruna smørsaus med soyasaus for ekstra smak.
Fremgangsmåte
- Ha de dypfryste grønnsakene utover et stekebrett med bakepapir. Legg torsken oppå grønnsakene. Dryss litt olje over stekebrettet og ha en klype salt og pepper over torsken. Bak i ovnen etter anvisningene på pakken til grønnsakene.
- Kok opp vannet i en kasserolle. Ha oppi grønne erter og la de koke et par minutter. Ta kasserollen av varmen, halvparten av smøret i kasserollen med en klype salt og pepper. Kjør ertene med en stavmikser til du har en jevn og fin puré.
- Valgfritt: Smelt resten av smøret på medium varme i en liten kasserolle. Rør mens smøret bobler. Etter hvert vil smøret slutte å boble, få en brun farge og en deilig nøtteaktig smak vil komme fram. Rør inn soyasausen og ta kasserollen av varmen.
- Når grønnsakene og torsken er ferdigstekt, server på tallerken med ertepuréen. Gjerne med litt soyasmør på toppen.