Urtepannekake i langpanne

I stedet for å lage mange pannekaker, er det en god idé å lage en stor ovnspannekake. Denne er fylt med hakket gressløk og kruspersille og smaker nydelig til middag sammen med tyttebærsyltetøy.
20-40 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 4 dl hvetemel
  • 8 dl melk
  • 4 egg
  • 1 ts salt
  • 1 dl hakket frisk gressløk
  • 1 dl hakket frisk kruspersille
  • 1 pk bacon (kan sløyfes)

Fremgangsmåte

Ha hvetemel i en bolle. Spe med melk til en klumpfri røre. Pisk inn eggene og tilsett salt. La røren svelle i ca. 30 minutter.

Hell røren i en langpanne kledd med bakepapir. Slå røren i pannen og tilsett de hakkede urtene.

Stek langpannen midt i ovnen ved 200°C i ca. 20 minutter. Pannekaken hever seg, men faller ned når den tas ut av ovnen.

Ta formen ut av ovnen og server den med nyrørte tyttebær- eller syltetøy. Om du ønsker, kan du servere sprøstekte baconbiter til.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 7
Legg til på Min side
Del på Facebook