Ingredienser

Varm bjørnebærsuppe med snøegg

20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Har du bjørnebær i fryseren, er du heldig! Her en dessertsuppe med bjørnebær som smaker himmelsk! Suppen kan serveres både varm, lun og kald.

Fremgangsmåte

Snitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Kok opp vann, sukker og vaniljefrø. Ha i bjørnebærene og kok opp igjen. Mos suppen f.eks. med en stavmikser. Sil suppen.

 

Pisk eggehviter og salt til stivt skum. Pisk inn 125 g sukker - litt etter litt.

 

Kok opp melken med hel kanel på svak varme. Bruk en stor skje og lag snøegg av eggehviteblandingen som legges ned i den småkokende melken. La de koke 2-3 minutter. Snu de og kok videre i 2-3 min. Ta opp med hullsleiv og la de renne av.

 

Server suppen i skåler med et snøegg på toppen. Dryss over litt kanel og pynt med mynteblader.

 

Suppen er også god å servere kald.

Hvor godt likte du oppskriften?