eple i butterdeig

Verdens enkleste epleterter

Prøv vår lettlagede og deilige dessert: Epler i butterdeig. Enkel å forberede på forhånd, og perfekt å steke rett før servering for å sikre at de er nystekte og smakfulle. Denne desserten, med sin kombinasjon av søte epler og sprø butterdeig, er en sikker favoritt for enhver anledning. En garantert hit som vil glede alle gjester!
20-40 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 plater butterdeig
  • 2 epler
  • 4 g maple sirup
  • 4 ss ristende mandler i skiver
  • 0,25 ts malt kanel
  • 1 egg til smøring
  • 4 blader frisk sitronmelisse til pynt

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 200°C.
  2. Legg butterdeigsplatene til tining. Fryste plater tiner på ca. 10 minutter.
  3. Kjevle platene ut så de er store nok til å dekke eplene.
  4. Fjern kjernehuset på eplene med en utstikker og skjær eplene i 6 skiver.
  5. Legg et bakepapir på et bakebrett og legg 4 skjeer med sirup på.
  6. Dryss ristede mandelskiver og litt kanel på sirupen og legg på skiver med epler på hver flekk.
  7. Legg butterdeigen over eplene og klapp den godt inntil. Prikle toppen med en gaffel og bruk gaffelen til å klemme kanten godt ned.
  8. Pensle butterdeigen med sammenpisket egg. (Dette kan gjøres klart i god tid før servering.)
  9. Steke tertene midt i ovnen i ca. 20 minutter til paiene er gylne.
  10. Snu dem og avkjøl litt. Men de kan gjerne serveres litt lune.
  11. Dryss på melis og server dem med krem eller vaniljeis om du ønsker.
  12. Pynt med sitronmelisse eller mynte om du ønsker.
Alternativt kan du steke tertene på forhånd. Snu dem og ettersteke dem med serveringstiden opp, rett før de skal nytes.
Legg til på Min side
Del på Facebook