Ingredienser
Vintersalat med epler og rødkål
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Eple i salater er nydelig, og her har vi en variant som også har rødkål og en deilig dressing bl.a. med honning, sennep og balsamicoeddik i.
Fremgangsmåte
- Lag dressingen først. Bland alle ingrediensene sammen.
- Fjern stilken på grønnkålen.
- Del rødkålen i båter. Fjern den grove stilen.
- Finsnitt rødkålen og grønnkål. Ha kålen i en vid bolle og bland med dressingen.
- Skrell klementinene og skjær dem i skiver.
- Del eplene i to og fjern kjernehuset. Skjær eplene i båter. Behold skrellet på.
- Ha epler og klementiner i kålen og bland forsiktig.
- Server på et fat eller en vid bolle, med et dryss av persille.
Med fetaost og hakkede valnøtter blir denne salaten et lite måltid for seg selv.