06/26/2024 10:20:48 av Iselin Bogstrand Sagen, Innholdsrådgiver ernæring

Alle elsker norske jordbær

Nå bugner det av norske jordbær i butikkene og en ny undersøkelse fra Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) viser at 95 % av befolkningen ser frem til å spise norske jordbær, og hele 88 % synes de norske jordbærene er best på smak (1).

Fantastisk sesong 

Årets sesong startet med forventninger om store mengder bær grunnet den varme mai-måneden, men det kjøligere været i juni har gitt bærene god tid til å modne og det kjennes på smaken. De gode forholdene gir oss den søte og kjente smaken av norske jordbær. 

Norske jordbær står sterkt blant nordmenn i alle aldre og den gode smaken på norske jordbær verdsettes høyest. Det å støtte norsk landbruk og lokal produksjon er andre viktige årsaker til å velge norske jordbær. 

Sommerens godteri 

Ernæringsrådgiver Iselin Bogstrand Sagen fra OFG oppfordrer alle til å nyte norske jordbær med god samvittighet.  

– En neve jordbær dekker hele dagsbehovet for vitamin C og er i tillegg en kilde til folat og fiber. Det høye fiberinnholdet gjør at jordbær er godt for fordøyelsen og gir en god metthetsfølelse. Med andre ord, norske jordbær er en velsmakende og sunn måte å nyte sommeren på.  

Jordbær passer ikke bare med fløte og is, men smaker utrolig godt i en frisk sommersalat og er nydelig som en bruschetta med sitronmellise og kremet balsamicokrem. Hvorfor ikke nyte sesongen til det fulle og ha jordbær på havregrøten eller i muslien også. Bare fantasien setter grenser for de fantastiske norske jordbærene. 

  1. Landsrepresentativ omnibusundersøkelse gjennomført i felt av Respons analyse på oppdrag fra Opplysningskontoret for frukt og grønt, våren 2024.