Hopp til innhold

Norsk: Boysenbær
Latin: Rubus loganobaccus
Engelsk: Boysenberry
Tysk: Boysenbeere
Fransk: Mûre de Boysen
Spansk: Mora de boysen
Italiensk: Lampone

OM BOYSENBÆR

I form og fasong ser boysenbær ut som et bringebær. Fruktkjøttet er mørkt og saftig og smaken er god. Boysenbær har en noe løsere konsistens enn bjørnebær og holder derfor ikke så godt på formen.

Bruksområde

Boysenbær kan spises naturell alene eller sammen med andre bær til is eller andre desserter. Boysenbær kan også brukes som pynt på bløtkaker eller sammen med andre bær i pai. Deilig også som fyll i bløtkaker eller rullekaker.

Egenskaper

Boysenbær er en kilde til vitamin C og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Kvalitetskrav

Boysenbær skal være tørre utenpå, men likevel saftige. De skal også være hele og godt modne.

Lagring

Boysenbær er meget ømtålige for all slags behandling. De har svært kort holdbarhet og blir fort bløte, og egner seg derfor ikke til oppbevaring. Bør fryses om de ikke brukes i løpet av få dager.

Norsk: Boysenbær
Latin: Rubus loganobaccus
Engelsk: Boysenberry
Tysk: Boysenbeere
Fransk: Mûre de Boysen
Spansk: Mora de boysen
Italiensk: Lampone