Gravenstein

Gravenstein kommer opprinnelig fra Danmark og er klassikeren i norsk epleproduksjon. Den har vært dyrket i Norge siden 1792, og er fortsatt en av de viktigste eplesortene her i landet. Gravenstein er gjerne storfalne, runde og litt knudrete rundt blomsterenden. Eplet er gult med rødt kinn og er lett å kjenne igjen på at skallet ”svetter” og virker fett. Gravenstein er svært saftig og et nydelig spiseeple med en litt syrlig, fin aroma. Regnes som et godt mateple, godt egnet til bakverk og med god holdbarhet.

Gravenstein kommer opprinnelig fra Danmark og er klassikeren i norsk epleproduksjon. Den har vært dyrket i Norge i ca 200 år, og er fortsatt en av de viktigste eplesortene her i landet. Vi har to varianter: Gul og rød gravenstein. Gravenstein er gjerne storfalne, runde og litt knudrete rundt blomsterenden. Eplet er gult med rødt kinn og er lett å kjenne igjen på at skallet ”svetter” og virker fett .Gravenstein er svært saftig og et nydelig spiseeple med en litt syrlig, fin aroma. Godt egnet også til bakverk og med god holdbarhet.

Næringstabell

Næringsinnhold i 100 gram spiselig matvare
Spiselig del
91 %
Vann
86 g
Kilojoule
199 KJ
Kilokalorier
47 Kcal
Protein
0,3 g
Karbohydrat
10 g
Fett
0,1 g
Norsk
Epler
Latin
Malus domestica
Engelsk
Apple
Tysk
Apfel
Fransk
Pomme
Spansk
Manzana
Italiensk
Mela