Hopp til innhold

Norsk: Ugli
Latin: Ugli
Engelsk: Ugli
Tysk: Ugli
Fransk: Ugli
Spansk: Ugli
Italiensk: Ugli

OM UGLI

Ugli ble funnet på Jamaica på begynnelsen av 1900-tallet og er sannsynligvis en krysning mellom tangerin, appelsin og grapefrukt. Ugli er litt større enn grapefrukt og har en ujevn, rund form. Skallet er grovporet, gulgrønt og lett å skrelle av. Fruktkjøttet er guloransje, mykt og meget saftig med frisk og aromatisk smak. Ugli er et varemerke registrert på Jamaica. Navnet kommer fra engelske ugly som betyr stygg. Denne frukten mangler utseende, men tar kraftig igjen på smak og aroma.

Bruksområde

Ugli kan brukes både som appelsin og som grapefrukt. Frukten kan skrelles og spises i båter eller deles på midten og spises med skje rett fra skallet. Ugli kan også brukes, som andre søte sitrusfrukter, i desserter, salater, til is eller kaker.

Egenskaper

Ugli har som alle sitrusfrukter et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

Kvalitetskrav

Ugli skal ha gulgrønt skall som ofte kan ha små brune flekker. Dette er helt normalt for frukten. Ugli skal være fri for bløte flekker og soppvekst.

Lagring

8 - 10°C

Ugli har meget god holdbarhet og kan lagres i uker ved optimal temperatur og fuktighet.

OM SITRUSFRUKTER

I dag finnes et stort utvalg av sitrusfrukter - hele året. Alle sitrusfrukter høstes modne - selv om noen av sortene har helt grønt skall. Fruktene er kjent for sitt høye innhold av vitamin C.

Norsk: Ugli
Latin: Ugli
Engelsk: Ugli
Tysk: Ugli
Fransk: Ugli
Spansk: Ugli
Italiensk: Ugli