Ugli

Ugli er en sitrusfrukt som ble funnet på Jamaica på begynnelsen av 1900-tallet og er sannsynligvis en krysning mellom tangerin, appelsin og grapefrukt. Ugli er litt større enn grapefrukt og har en ujevn, rund form.

Ugli ble funnet på Jamaica på begynnelsen av 1900-tallet og er sannsynligvis en krysning mellom tangerin, appelsin og grapefrukt. Ugli er litt større enn grapefrukt og har en ujevn, rund form. Skallet er grovporet, gulgrønt og lett å skrelle av. Fruktkjøttet er guloransje, mykt og meget saftig med frisk og aromatisk smak. Ugli er et varemerke registrert på Jamaica. Navnet kommer fra engelske ugly som betyr stygg. Denne frukten mangler utseende, men tar kraftig igjen på smak og aroma.

 

Bruksområde

Ugli kan brukes både som appelsin og som grapefrukt. Frukten kan skrelles og spises i båter eller deles på midten og spises med skje rett fra skallet. Ugli kan også brukes, som andre søte sitrusfrukter, i desserter, salater, til is eller kaker.

 

Egenskaper

Ugli har som alle sitrusfrukter et høyt innhold av vitamin C som styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer.

Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.

 

Kvalitetskrav

Ugli skal ha gulgrønt skall som ofte kan ha små brune flekker. Dette er helt normalt for frukten. Ugli skal være fri for bløte flekker og soppvekst.

 

Lagring

8 - 10°C

Ugli har meget god holdbarhet og kan lagres i uker ved optimal temperatur og fuktighet.

Norsk
Ugli
Latin
Ugli
Engelsk
Ugli
Tysk
Ugli
Fransk
Ugli
Spansk
Ugli
Italiensk
Ugli