Hopp til innhold

Norsk: Grønn pepper
Latin: Piper nigrum
Engelsk: Pepper
Tysk: Pfeffer
Fransk: Poivre
Spansk: Pimenta
Italiensk: Pepe

OM GRØNN PEPPER

De er grønne når de er umodne, og går etter hvert over til å bli hvite eller røde. Sort pepper er tørkede modne pepperkorn. Grønn pepper inneholder en eterisk olje med en sterk aromatisk smak. Grønn pepper er høstet umoden og selges både frisk og tørket.

Bruksområde

Frisk grønn pepper selges på stilk og er veldig dekorativ. Pepperkornene brukes på samme måte som tørket pepper. De kan brukes hele eller knust som krydder. Frisk pepper er mye brukt i restaurantbransjen til peppersaus og et dekorativt smakstilskudd til kjøttretter.

Egenskaper

Grønn pepper brukes som krydder og har - pga. at vi spiser så lite - ingen ernæringsmessig betydning

Kvalitetskrav

Frisk grønn pepper skal henge på stilken, og skal ikke ha antydning til mugg eller råte.

Lagring

0 - 4°C

Norsk: Grønn pepper
Latin: Piper nigrum
Engelsk: Pepper
Tysk: Pfeffer
Fransk: Poivre
Spansk: Pimenta
Italiensk: Pepe