Elefanthvitløk
Elefanthvitløk likner en kjempestor vanlig hvitløk, men er egentlig mer i slekt med vanlig løk enn hvitløk. Den kan veie mellom 300 til 500 g. Pga. at elefanthvitløken inneholder mer vann enn vanlig hvitløk, så er smaken mildere. Med sin milde, fine og litt søtlige smak, så beskrives den ofte som "hvitløk for mennesker som ikke liker hvitløk".
Bruksområde
Elefanthvitløken er fin å bruke i matretter hvor man ønsker et lite snev av hvitløksmak, uten at den skal dominere. Passer godt i salater, på smørbrød og i skiver frest i smør. Ellers kan den brukes som vanlig hvitløk: å smaksette forskjellige retter som kjøtt, pasta, pizza, supper og sauser, hvitløksmør, hvitløkmajones, osv.
Egenskaper
Ingen kjente egenskaper for Elefanthvitløk.
Kvalitetskrav
Elefanthvitløk skal være tørr, hel og ren. Den skal ikke spire. Det skal ikke forekomme mugg eller råte.
Lagring
0 - 2 °C
Elefanthvitløk har litt kortere holdbarhet enn vanlig hvitløk.
- Norsk
- Løk og purre