Hopp til innhold


NÆRINGSTABELL

Spiselig del Vann KJ Kcal Protein Karbohydrat Fett
100 % 4 g 2440 589 17.7 g 18.1 g 48.2 g
Mettet fett Enumettet fett Flerumettet fett Stivelse Mono + Di Kostfiber Beta-karoten
9.5 g 27.8 g 8.8 g 13.5 g 4.6 g 6 g 6 µg
Vit A Vit D Vit E Vit B1 Vit B2 Niacin Niacin ekviv.
0 RAE 0 µg 0.3 Alfa-TE 0.69 mg 0.14 mg 1.2 mg 4.2 NE
Vit B6 Folat VitB12 Vit C Kalsium Jern Natrium
0.49 mg 67 µg 0 µg 0 mg 32 mg 6.2 mg 15 mg
Kalium Magnesium Sink Selen Kopper Fosfor
710 mg 270 mg 5.9 mg 29 µg 2.11 mg 560 mg
Næringsinnhold i 100 g. spiselig matvare
Vis hele tabellen Minimer tabellen
Norsk: Cashewnøtter
Latin: Anacardium occidentale
Engelsk: Cashews
Tysk: Cashews
Fransk: Noix de cajou
Spansk: Anacardos
Italiensk: Anacardi

OM CASHEWNØTTER

Cashewnøtt er botanisk sett et frø - selv om vi til daglig kaller den en nøtt. Cashewtreet trenger et varmt og fuktig klima, og landene med størst produksjon er i dag Vietnam, Nigeria, India, Brasil og Indonesia.

Casheweplet kan også spises, og man kan lage syltetøy eller chutney av det. Mange land bruker eplet til å lage vin eller likør.

Bruksområde

Cashewnøtter brukes ofte i asiatisk mat som for eksempel i wok. De brukes også ofte som snacks.

Egenskaper

Cashewnøtter har et høyt innhold av enumettet fett som bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Cashewnøtter er også en proteinkilde. Protein bidrar til å opprettholde muskelmasse og er nødvendig for at barns bein skal vokse og utvikle seg normalt. Cashewnøtter har videre et høyt innhold av tiamin, jern, kalium, magnesium, sink, kopper og fosfor, i tillegg til å være en kilde til vitamin B6 og kostfiber. Tiamin og magnesium bidrar til normal energiomsetning, mens jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen. Kalium bidrar til normalt blodtrykk, mens sink bidrar til å opprettholde normalt hår, hud og negler. Fosfor er nødvendig for at barns bein skal vokse og utvikle seg normalt.

Lagring

Cashewnøtter er mulig å få tak i hele året og bør oppbevares svalt mellom 8-12 °C.

NÆRINGSTABELL

Spiselig del Vann KJ Kcal Protein Karbohydrat Fett
100 % 4 g 2440 589 17.7 g 18.1 g 48.2 g
Mettet fett Enumettet fett Flerumettet fett Stivelse Mono + Di Kostfiber Beta-karoten
9.5 g 27.8 g 8.8 g 13.5 g 4.6 g 6 g 6 µg
Vit A Vit D Vit E Vit B1 Vit B2 Niacin Niacin ekviv.
0 RAE 0 µg 0.3 Alfa-TE 0.69 mg 0.14 mg 1.2 mg 4.2 NE
Vit B6 Folat VitB12 Vit C Kalsium Jern Natrium
0.49 mg 67 µg 0 µg 0 mg 32 mg 6.2 mg 15 mg
Kalium Magnesium Sink Selen Kopper Fosfor
710 mg 270 mg 5.9 mg 29 µg 2.11 mg 560 mg
Næringsinnhold i 100 g. spiselig matvare
Vis hele tabellen Minimer tabellen
Norsk: Cashewnøtter
Latin: Anacardium occidentale
Engelsk: Cashews
Tysk: Cashews
Fransk: Noix de cajou
Spansk: Anacardos
Italiensk: Anacardi