Macadamianøtter

Macadamia er et opptil 15 m høyt tre som vokser nordøst i Australia hvor den også stammer fra. Nøttene har et hardt, brunt skall med en benhvit kjerne.

Den er en av de feteste nøttene som finnes, og inneholder mye umettet fett.

Bruksområde

Macadamianøtter har en smak som ligner litt på kokos, og kan brukes som snacks eller i bakverk og desserter. De passer også godt i curryretter, salater og grønnsaksretter.

Egenskaper

Macadamianøtter har et høyt innhold av umettet fett, kostfiber, tiamin, magnesium og kopper. Videre er makadamianøtter en kilde til niacin, vitamin B6, jern, kalsium og fosfor. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolverdier i blodet. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen, mens tiamin, magnesium, niacin, vitamin B6 og fosfor bidrar til normal energiomsetning. Jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen, mens kalsium og fosfor bidrar til å opprettholde normale knokler og tenner.

Lagring

En åpen pakke med macademianøtter bør oppbevares i kjøleskapet eller i fryseren da det høye fettinnholdet gjør at de harskner raskt.

Norsk
Macadamianøtter
Latin
Macadamias
Engelsk
Macadamias
Tysk
Macadamias
Fransk
Macadamias
Spansk
Macadamias
Italiensk
Macadamia