Pinjekjerner

Pinjekjerner er store frø fra konglen på spesielle furutrær som vokser ved Middelhavet. Det finnes flere ulike kongler som har store nok frø til at de kan bli solgt som pinjekjerner.

Pinjekjerner er rike på jern, proteiner, flerumettet fett og sink. Pinjekjerner importeres fra Italia, Spania og Portugal.

 

Bruksområde

Pinjekjerner blir ofte bedre etter at de har blitt ristet. De brukes ofte i salater og er en av hovedingrediensene i pesto (en italiensk saus). Pinjekjerner bør oppbevares kaldt mellom 0-4 °C.

 

Egenskaper

Pinjekjerner har et høyt innhold av umettet fett, vitamin E, tiamin, jern, kalium, magnesium, sink, kopper og fosfor. Pinjekjerner er også en kilde til riboflavin, niacin, folat og kostfiber. Å erstatte mettet fett med umettet fett i kosten bidrar til å opprettholde normale kolesterolnivåer i blodet. Vitamin E og riboflavin bidrar til å beskytter cellene i kroppen mot oksidativt stress, mens tiamin, magnesium og fosfor bidrar til normal energiomsetning. Jern bidrar til normal transport av oksygen i kroppen, mens kalium bidrar til normalt blodtrykk. Sink bidrar til å opprettholde normal hud, hår og syn. Niacin og folat bidrar til å redusere tretthet og utmattelse, mens kostfiber er gunstig for fordøyelsen.

Norsk
Pinjekjerner
Latin
Pinus pine
Engelsk
Pine nuts
Tysk
Pinienkerne
Fransk
Pignons de pin
Spansk
Piñones
Italiensk
Pinoli