Asterix
Asterix er en halvsein sort og den mest vanlige matpoteten. Den har langeovale knoller med rødt skall og lys gult fruktkjøtt. Asterix har god holdbarhet, men kan bli sølvfarget i skallet ved lang tids lagring, og selges derfor mest i starten av lagringsseseongen . Asterix har middels høyt tørrstoffinnhold. Det er en god og anvendelig matpotet som er lett å koke og lett å skrelle, og også god til ovnsbaking og fritering.
Asterix har god holdbarhet. Den kan ligne litt på Beate av utseende. Asterix har høyt tørrstoffinnhold og er en god matpotet som er lett å koke og lett å skrelle.
Egenskaper
Potet har lavt fettinnhold og er en kilde til vitamin C, kalium og kostfiber. Vitamin C styrker immunsystemet og øker opptaket av jern fra andre matvarer, mens kalium bidrar til å opprettholde normalt blodtrykk. Kostfiber er gunstig for fordøyelsen.
Egenskapene gjelder ved inntak av minst 100 g vare.
Lagring
4 - 6°C
- Norsk
- Potet, Asterix