Hopp til innhold

Søk

395 søkeresultater

 1. Dessert på grillen

  Noe av det beste med et hyggelig grillmåltid er desserten. Og en deilig dessert kan også grilles. All frukt kan grilles, og lune frukter og varme bær smaker utrolig godt. Her finner du noen av våre favoritter.

 2. Tips til hvordan du bruker grønnsakrestene

  Har du noen gang irritert deg over de halvbrukte grønnsakene som bare blir liggende i kjøleskapet inntil du en dag må kaste dem i søpla fordi du ikke får brukt dem til noe? Det er ofte vanskelig å komme på retter som kun bruker litt av en grønnsak. For hva kan man egentlig bruke den halve kålroten til?

 3. Smoothiens historie

  Visste du at den første smoothie-oppskriften ble publisert i en kokebok i 1940-årene? Her kan du lære litt mer om smoothiens bakgrunn og historie.

 4. Julens fruktige desserter

  Julen er, bokstavelig talt, årets feteste høytid. Det er ingenting som passer bedre enn en frukt- eller bærdessert etter et litt tungt måltid. Kanskje får man litt bedre samvittighet også?

 5. Slik får du til 5 om dagen i julen

  Trenger du tips til hvordan å gjøre julematen din grønnere? Vi hjelper deg til 5 om dagen i julen med mange spennende forslag til julefrokost, koldtbord, julemiddagen, dessert, deilig gløgg, samt morsomme ideer til spiselig julepynt og snacks.

 6. Familien Sitrus

  Kjenner du til medlemmene i sitrusfamilien? Nå går vi snart inn i høysesongen for mange sitrusfrukter, og her har du en grei oversikt over de fleste sitrusfruktene som finnes i butikken.

 7. Å bake med grønnsaker

  Duften av nystekte brød eller rundstykker som sprer seg i huset er det vel lite som slår, og vi kan nesten ikke vente med å sette tennene i en saftig hjemmebakt brødskive med sprø skorpe. Putter du revne grønnsaker i deigen, blir resultatet garantert saftig, samtidig som det er en særdeles velsmakende bidrag til å nå “5 om dagen”.

 8. Gode råd for plukking og tilbereding av sopp

  Når det meldes om mye sopp om høsten, er det fint å ha gode råd på lur om plukking og tilberedning.

 9. Sett farge og smak med norske rotgrønnsaker

  Tilbake til røttene! På flere av de nyskapende skandinaviske restaurantene har det blitt trendy å ta i bruk gamle kulturplanter som pastinakk, jordskokk og rødbete og gi dem en ny og moderne vri i matlagingen. Men du trenger ikke være noen mesterkokk for å ta i bruk disse sunne og næringsrike rotgrønnsakene. Her gir vi deg ideer til hvordan du kan sette farge og smak på rettene.

 10. Oversikt over innleveringssteder for epler

  Lurer du på hvor du kan få byttet eplene fra hagen din i saft, syltetøy eller gelé?

 11. Miljøbilde av grillspyd med asparges, tomater, sopp og paprika på grillen

  Legg noe fargerikt på grillen

  Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør grønnsakene ekstra saftige. De får en helt annen smak enn kokte grønnsaker. Grillvarmen gjør dem mer raffinert, og det er lett å imponere med grillede grønnsaker. Og det beste av alt: Det meste kan grilles - til og med desserten. 

 12. Asparges på grillen

  Legg noen fristende grønne asparges på grillen.

 1. 1
 2. 2
 3. 3
 4. 4
 5. 5
 6. 6
 7. 7
 8. 8
 9. 9
 10. 10
... >