Konkurransekriterier

Gjennom 4 valgfrie uker i konkurranseperioden skal kantina tilby et utvalg som inneholder en kombinasjon av frukt og/eller grønt, grove kornprodukter og fisk/skalldyr/fiskeprodukter.

 Denne kombinasjonen kan være i en rett, eller tilbys i en buffet.

I konkurranseukene må følgende tilbys hver dag:

  • Minst en porsjon frukt /grønt
  • Grove kornprodukter med mer enn 50 % grovt i.h.t Brødskala`n
  • Fisk/skalldyr/fiskeprodukter

 

Konkurransen har utgangspunkt i Helsedirektoratets kostråd:

#3 Spis minst fem porsjoner grønnsaker, frukt og bær hver dag.

#4 Spis fire porsjoner grove kornprodukter hver dag.

#5 Spis fisk til middag to til tre ganger i uken. Bruk også gjerne fisk som pålegg.

Meld dere på her

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no

 

imagenqc4.png image3msdt.png
imagee8yg.png imagerud8f.png