Hopp til innhold


Fremgangsmåte

  • Finhakket hvitløk, revet ingefær og løk i terninger freses lett i smør før det tas over i en kjele med varm grønnsakbuljong.

    Purreringer, sellerirot-, gulrot- og kålrotterninger freses lett i smør før de også tas over i den varme buljongen.

    Kok til alt er mørt, ca. 10 minutter.

    Suppen smakes til med salt og pepper.

    Dryss over litt finhakket frisk timian ved servering.

    Om ønskelig, kan du tilsette kjøtt- eller kyllingbiter eller pølser i skiver.

    Grov gjærbakst er godt til.

INGREDIENSER

  • 1 porsjoner
  • 2 porsjoner
  • 3 porsjoner
  • 4 porsjoner
  • 5 porsjoner
  • 6 porsjoner
  • 7 porsjoner
  • 8 porsjoner
  • 2 båt hvitløk
  • 2 ss revet frisk ingefær
  • 1 stk løk
  • 1 stk purre
  • 1 stk knollselleri (sellerirot)
  • 3 stk gulrot
  • ½ stk kålrot
  • 2 l grønnsakbuljong (utblandet)
  • hakket frisk timian
  • smak til med salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Finhakket hvitløk, revet ingefær og løk i terninger freses lett i smør før det tas over i en kjele med varm grønnsakbuljong.

    Purreringer, sellerirot-, gulrot- og kålrotterninger freses lett i smør før de også tas over i den varme buljongen.

    Kok til alt er mørt, ca. 10 minutter.

    Suppen smakes til med salt og pepper.

    Dryss over litt finhakket frisk timian ved servering.

    Om ønskelig, kan du tilsette kjøtt- eller kyllingbiter eller pølser i skiver.

    Grov gjærbakst er godt til.