Frukt- og bæroppsats i muffinsstativ

Et pluss for bursdagsfeiringen

Bursdager, avslutninger, feiringer og fester. Det blir mange feiringer i løpet av året. Da bugner det ofte over av muffins og kaker av alle slag. Har du prøvd å ta med deg et fruktfat i stedet for en sjokoladekake i langpanne? Her er noen av våre tips til hva du kan delta med neste gang du skal på avslutning i barnehagen eller på skolen. Og hvilket bursdagsbarn ville ikke blitt glad for å se dette på sitt festbord?

Enkle tips for en litt mer fargerik feiring:

 

Muffinsformer med bær og oppkuttet frukt. Raskt å lage, og gøy for barna. Her kan de velge den de liker best!

 

Smooth-is! Smoothie fryst i isformer gjør barna glade og gir energi til en aktiv feiring. Bruk forskjellig frukt og grønt, og få mange ulike farger. Tips: Spinat i smoothien setter lite smak og gir en kul grønnfarge.

 

Fruktbiter og bær dyppet i sjokolade blir garantert en suksess, og pynter opp bordet.

 

Fest-jordbær er jordbær duppet i hvit eller mørk sjokolade. Stipene tar du på når første laget med sjokolade har stivnet.

Fyll fruktfatet med både frukt, bær og grønnsaker. Her har vi brukt bringebær, droer, menge, appelsin, paprika, brokkoli, blomkål, polkabete, tomater, vannmelon, blåbær, agurk, banan og gulrot.

Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer

Bruker du skiver av vannmelon som fruktfat får du en dekorativ vannmelonpizza.

Så enkelt - og så godt! Har du andre gode tips? Send oss en e-post på 5omdagen@frukt.no eller skriv til oss på vår Facebookside.