Ny handlingsplan for bedre kosthold
I handlingsplanen (2017-2021) har regjeringen blant annet løftet fram disse tiltakene:
Fremme forbruk av grønnsaker og andre plantebaserte matvarer
Både barn og voksne spiser for lite frukt og grønt daglig. Arbeidet med å øke inntaket av frukt og grønt krever godt samarbeid mellom flere aktører, blant annet myndigheter, matvarebransjen og frivillige organisasjoner. Vi i Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG) jobber hver dag med å styrke kunnskap og ferdigheter hos forbrukere, og dette arbeidet trekkes frem i handlingsplanen. Spesielt nevnes belgvekster (bønner, linser, erter osv.), og dette skal det jobbes mer med fremover.
Fremme gode mat- og måltidsvaner i barnehage og skole
Handlingsplanen påpeker at barnehagene favner barnegrupper på tvers av sosiale skillelinjer og kulturell baklgrunn, og har et godt grunnlag for arbeidet med å fremme gode mat- og måltidsvaner. OFG sitt barnehagekonsept "5 om dagen-barnehage" er med på å fremme inntak av frukt og grønt i barnehagen. 3700 barnehager er allerede med, og vi ønsker enda flere velkommen. De ansatte får tilbud om e-læringskurs og mottar i tillegg en inspirasjonspakke med materiell og utstyr til bruk i barnehagen. Konseptet er helt gratis.
Kilde: Regjeringen.no