Logo Årets grønne kokk

Årets grønne kokk 2025

Den prestisjefylte kokkekonkurransen "Årets Grønne Kokk" vil nok en gang bli arrangert på UMAMI Arena i 2025. 

Årets Grønne Kokk har vært en viktig del av det norske kulinariske landskapet i 20 år, og interessen for konkurransen har aldri vært større. Denne trenden speiles også i Nordic Green Chef, en lignende konkurranse som har oppnådd stor suksess.

Konkurransen som ble gjennomført på UMAMI i 2023, viste et imponerende nivå blant deltakerne, mange av dem regnet blant Norges beste kokker. Med økt mediedekning, inkludert fra NRK, har konkurransen bekreftet sin relevans og appell.

I tråd med den økende interessen for sunn og grønn mat på menyen, reflekterer konkurransen norske kokkers forpliktelse til å fremme bærekraftige matvalg.

Vinnende retter fra Årets Grønne Kokk 2023 inkluderte en rekke innovative og spennende grønnsaksbaserte retter, fra potetlefser til dumplings med beter og sellerirot, som alle demonstrerte grønnsakers potensial i matlagingen.

Med bekreftelsen av den neste konkurransen den 19. mars 2025, oppmuntres kokker til å forberede seg. Konkurransen, som nå arrangeres hvert andre år, er en lagkonkurranse som gir kokker muligheten til å velge sin egen partner.

Vinnerne fra 2023, Nils Flatmark og Espen Laumann, samt andre topplasserte kokker, viser bredden og kvaliteten på talentet som konkurransen tiltrekker. Se intervju med regjerende mester her.

Årets Grønne Kokk 2025 er en fantastisk mulighet til å sette fokus på norsk matkunst og den kreative innovasjonen innen vår kulinariske sektor.