Hopp til innhold

Artikler og temaer

 1. Norgesmestere i frukt og grønt 2017 / 2018

  NM i frukt og grønt 2017 - 2018: Meny gikk av med seieren for beste frukt- og grøntkjede. Coop Mega Bekkestua og Spar Hjelmeland vant butikkprisene og Irene Agnalt fra Rema ble årets frukt- og grøntambassadør.

 2. Emballasje reduserer matsvinn

  Plastemballasje får hard medfart om dagen, men visste du at emballasjen har en viktig funksjon på produkter som frukt, bær og grønnsaker?

 3. Legg grønnsaker på brødskiva

  Lei av kjedelige brødskiver? Legg på noe grønt - det både smaker og ser godt ut. Her er tipsene som fargelegger og løfter brødmåltidet til nye høyder.

 4. Hva er det perfekte mellommåltidet?

  I media flyter det over av tips og råd om kosthold og helse. Artikler om hva og hvor ofte vi bør spise er intet unntak. Er det egentlig nødvendig for alle å spise mellommåltider, og hva skal du spise?

 5. Fem enkle matpakketips

  Trenger du inspirasjon til matpakken? Husk at det ikke trenger være veldig komplisert. En god huskeregel er at det skal være noe fargerikt i matpakken hver dag. Her er litt inspirasjon til fargerike og smakfulle matpakker.

 6. Vinneren av grillduellen

  Hvem vant grillduellen? Marna "Komikerfrue" eller Ole Morten "Superpapsen" ?

 7. Ribes = rips, solbær og stikkelsbær

  Rips, solbær og stikkelsbær vekker minner om bestemors hage for mange. Disse bærsortene går under betegnelsen Ribes, og smaker herlig av sommer. Og når de i tillegg er rike på vitaminer, fiber og antioksidanter, så er de vel verd å ta vare på.

 8. Visste du at det tar 10 år å utvikle en ny sort jordbær?

  I gamle dager visste «alle» at det fantes spisejordbær og syltejordbær. Jordbær, som alle andre bær og frukter, er levende produkter som trenger pleie og omsorg for å trives og ha det bra. Vi har store forventninger til jordbærene våre. De skal være vakre å se på og ha en deilig smak av sommer som balanserer det søte og det syrlige. I tillegg skal de egne seg for dyrking akkurat i vårt klima, slik at vi får store avlinger, gjerne fordelt utover hele sommeren.