Hopp til innhold

Artikler og temaer

 1. Finalistene i NM i frukt og grønt 2018

  Vi heier på alle dagligvarekjedene som satser på frukt- og grøntavdelingen. Kundene vil ha friske og fine varer, og velger i stor grad butikk ut fra opplevelsen i nettopp frukt- og grøntavdelingen. Lykke til med NM i frukt og grønt 2018.

 2. NM i lunsj

  Mange ungdommer var engasjert i NM i lunsj i fjor, og nå er det en ny mulighet til å slå et slag for skolelunsjen. Bli med og sett fokus på skolemåltidet ved deres skole!

 3. Stressfri vinterferiemat

  Straks er det vinterferie, og da ønsker vi gjerne å lage litt rask mat - men uten å gi slipp på den gode smaken eller næringsinnholdet. Supper er flott ferie-mat - det samme er paier og alt-i-ett-former. Til dessert eller kos anbefaler vi hjemmelaget is eller smoothie-bowls, eller hva med å pakke oppkuttet frukt i aluminiumsfolie og legge pakken på bålet? Her har vi plukket frem et knippe med oppskrifter som vi tror du vil like, enten du skal ha hjemme- eller borteferie.

 4. NM i frukt og grønt 2017/2018 er i gang

  5 om dagen er et viktig kostråd. Over 70 % av befolkningen er enig i dette, men bare 1 av 4 får det til. Dagligvarekjedene spiller en viktig rolle når valget skal tas, og kan hjelpe flere til å huske å få med de fargerike varene hjem. Tilgjengelighet øker salget og inntaket. Tilgjengelighet i butikk, i kjøleskapet og i matpakken. NM i frukt og grønt er i gang.

 5. Sunne valg i kantinen

  Jobber du med kantine eller storhusholdning? Her får du tips og lenker til nyttige ressurser du kan bruke i arbeidet ditt. Mange nordmenn spiser minimum et måltid om dagen i kantine, og matvalgene vi gjør her påvirker folkehelsen. Sunne og friske arbeidstakere er viktig for enhver arbeidsgiver, derfor er du viktig i arbeidet med å øke inntaket av frukt og grønt i befolkningen.

 6. Folkehelsen er kommunens ansvar

  Opplysningskontorets arbeid er forankret i Folkehelseloven og myndighetenes anbefaling om 5 om dagen. Våre prosjekter er med på å oppfylle retningslinjer for mat og måltider i skole og barnehage. Vi ønsker å bidra til å gjøre det enkelt for kommunen å jobbe med folkehelse.

 7. Tips og triks for et grønnere kosthold

  Et kosthold med mer frukt, bær, grønnsaker og belgvekster er ikke bare bra for deg og kroppen din, men også miljøet og jorda vår.

 8. Så enkelt lager du løksuppe

  Lite er bedre enn varm løksuppe på en kald vinterkveld. Det er en rask middag som er lett å lage og som smaker nydelig. Fem enkle trinn og middagen er i boks.