Hopp til innhold

Artikler og temaer

 1. Tips til hvordan du bruker grønnsakrestene

  Har du noen gang irritert deg over de halvbrukte grønnsakene som bare blir liggende i kjøleskapet inntil du en dag må kaste dem i søpla fordi du ikke får brukt dem til noe? Det er ofte vanskelig å komme på retter som kun bruker litt av en grønnsak. For hva kan man egentlig bruke den halve kålroten til?

 2. Julens fruktige desserter

  Julen er, bokstavelig talt, årets feteste høytid. Det er ingenting som passer bedre enn en frukt- eller bærdessert etter et litt tungt måltid. Kanskje får man litt bedre samvittighet også?

 3. Familien Sitrus

  Kjenner du til medlemmene i sitrusfamilien? Nå går vi snart inn i høysesongen for mange sitrusfrukter, og her har du en grei oversikt over de fleste sitrusfruktene som finnes i butikken.

 4. Gode råd for plukking og tilbereding av sopp

  Når det meldes om mye sopp om høsten, er det fint å ha gode råd på lur om plukking og tilberedning.

 5. Oversikt over innleveringssteder for epler

  Lurer du på hvor du kan få byttet eplene fra hagen din i saft, syltetøy eller gelé?

 6. Miljøbilde av grillspyd med asparges, tomater, sopp og paprika på grillen

  Legg noe fargerikt på grillen

  Å grille grønnsakene fremhever smaken og gjør grønnsakene ekstra saftige. De får en helt annen smak enn kokte grønnsaker. Grillvarmen gjør dem mer raffinert, og det er lett å imponere med grillede grønnsaker. Og det beste av alt: Det meste kan grilles - til og med desserten. 

 7. Asparges på grillen

  Legg noen fristende grønne asparges på grillen.

 8. Granité som hvilerett eller dessert

  En granité er en slush-lignende sorbet som du ofte får servert som en hvilerett for å rense ganen mellom rettene på restaurant. Granité kan du lage av frukt, bær, grønnsaker og krydderurter, og selvfølgelig en blanding av disse. Du kan utmerket godt også servere den som en frisk dessert. Kjempegodt og enkelt.