Vinterepler - ny lagringsteknologi

Få ting smaker bedre enn et saftig og sprøtt norsk eple. Vanligvis har sesongen for norske epler vært over før jul, men nå kommer en nyhet vi vet vil glede mange.

Ny lagringsteknologi

Ved hjelp av en ny lagringsteknologi kalt ULO (Ultra low oxygene) vil vi nå kunne spise norske epler til jul og utover vinteren.

Oksygennivået i luft er 21 %. Gjennom ULO senkes oksygennivåret i lagerrommene fra 21 % og ned til 1 % ved at luften i lagerrommet blåses ut og lagerrommene tilføres nitrogen ved hjelp av en nitrogengenerator. Samtidig som oksygennivået (O2) senkes til 1 % så øker CO2-nivået til 1 %.

På den måten legges eplene i "dvale" og modningsprossessen eller nedbrytningsprosessen går saktere. Dermed holder eplene seg friske lenger.

Det er denne prosessen som gjør at eplene holder seg sprøe og saftige i mer enn et halv år etter innhøsting. Og dermed kan vi i år nyte friske norske epler til jul og utover vinteren.

 

Nyt Norge

Nyt Norge er det offisielle informasjonsmerket til norsk mat og drikke og garanterer at råvarene er produsert og pakket i Norge. De norske vintereplene vil være godt merket slik at de skiller seg fra andre epletyper i butikk.

 

Eplesorter:

Disse eplesortene ligger nå på lager og er klare for jul og vintersesongen:

Rød Aroma

Elstar

Rubinstep

Friske norske epler