Vinterepler - ny lagringsteknologi
Ny lagringsteknologi
Ved hjelp av en ny lagringsteknologi kalt ULO (Ultra low oxygene) vil vi nå kunne spise norske epler til jul og utover vinteren.
Oksygennivået i luft er 21 %. Gjennom ULO senkes oksygennivåret i lagerrommene fra 21 % og ned til 1 % ved at luften i lagerrommet blåses ut og lagerrommene tilføres nitrogen ved hjelp av en nitrogengenerator. Samtidig som oksygennivået (O2) senkes til 1 % så øker CO2-nivået til 1 %.
På den måten legges eplene i "dvale" og modningsprossessen eller nedbrytningsprosessen går saktere. Dermed holder eplene seg friske lenger.
Det er denne prosessen som gjør at eplene holder seg sprøe og saftige i mer enn et halv år etter innhøsting. Og dermed kan vi i år nyte friske norske epler til jul og utover vinteren.
Nyt Norge
Nyt Norge er det offisielle informasjonsmerket til norsk mat og drikke og garanterer at råvarene er produsert og pakket i Norge. De norske vintereplene vil være godt merket slik at de skiller seg fra andre epletyper i butikk.
Eplesorter:
Disse eplesortene ligger nå på lager og er klare for jul og vintersesongen: