Hopp til innhold

Kål gir deg en god magefølelse

Alle typer kål har et høyt innhold av kostfiber. Kort sagt sørger fiber for at magen fungerer slik den skal, og dette påvirker både humør, helse og velvære. Mye fiber på en gang kan gjøre deg noe oppblåst, så start gjerne forsiktig og øk mengden gradvis – da er du godt på vei mot god magehelse og en glad kropp.

Kål holder både kropp og hud frisk

Kål inneholder flere stoffer som er bra for oss, blant annet C-vitamin, folat og viktige plantestoffer. C-vitamin er en viktig antioksidant som blant annet bidrar til oppbygging og vedlikehold av kollagen og beskytter cellene i kroppen vår mot oksidativt stress. Det vil si at C-vitamin er viktig for en frisk og fin hud. I tillegg vil C-vitamin hjelpe immunsystemet slik at vi holder oss frisk, og folat vil bidra til at vi holder oss våken og opplagt gjennom dagen. De viktigste plantestoffene i kål er isotiocyanater som bl.a. er kreftforebyggende.

Kål kan brukes til mye

Fårikål er godt, men kål duger til så mye mer. Coleslaw er en slager, og kålstrimler i salat gir sprø og deilig tyggemotstand. Kålstuing er et must til søndagsmiddagen, og kålblader fungerer nesten som tacolomper. Har du prøvd laab? Det er vår nye favoritt! De sunne stoffene i kålen kan ofte tapes ved lang varmebehandling. Forsøk derfor å woke eller dampe den, eller kok den raskt i mindre mengder vann.

Grønnkål – kongen av kålplantene

Grønnkål er ekte og naturlig supermat. Den er full av vitaminer, mineraler, kostfiber og plantestoffer, samtidig som den er fattig på kalorier. Hvis du er nybegynner i kålverdenen eller ikke er vant med å bruke grønnkål anbefaler vi deg å lage grønnkålchips. Det er enkelt å lage, og gir næringsrik snacks som passer både til hverdags- og helgekos.

Kål er sunt – året rundt!

Har du en spesiell type favorittkål? - alle typer kål har et høyt innhold av viktige næringsstoffer som gjør godt for kroppen din. I tillegg er det en billig råvare, og tilgjengeligheten er god hele året. Velg og vrak blant de ulike typene som du kan lese mer om her