Wok med rød spisskål

Denne wokretten passer hele året, og får du ikke tak i rød spisskål, så kan du bruke hodekål eller kinakål. Om du ønsker kan du tilsett litt strimlet kylling.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 strimlet rød spisskål - eller vanlig rødkål
  • 1 båt hvitløk - finhakket
  • 2 ts revet frisk ingefær
  • 0,5 rød chili - renset og finhakket
  • 4 grovkuttet vårløk
  • 2 ss soyaolje
  • 2 gulrot i tynne skiver
  • 100 g frisk sjampinjong i skiver
  • 100 g sukkererter - delt i to på langs
  • 2 ss soyasaus
  • 1 ss søt soyasaus (kecap manis)
  • 3 ss hakket frisk koriander

Fremgangsmåte

  1. Varm oljen i en wok eller dyp stekepanne.
  2. Tilsett hvitløk, ingefær og chili og fres det raskt i ca. 1/2 minutt.
  3. Tilsett vårløk og stek den i 1 minutt.
  4. Rør inn gulrot og sopp og stek blandingen videre i 2 minutter.
  5. Rør inn kålen og sukkerertene og stek videre i 1 minutt.
  6. Hell på soyasaus og søt soyasaus (kecap manis), skru ned varmen og la retten surre i 3-4 minutter til grønnsakene begynner å bli myke. 
  7. Dryss over finhakket koriander til slutt.
  8. Server gjerne woken med nudler eller ris.

 

Scampi eller rensede reker er også godt i denne woken.
Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 32
Legg til på Min side
Del på Facebook