Hopp til innhold

Asparges grilles som de er på tvers av grillristen. Eller du kan stikke et grillspyd gjennom dem for at de skal bli lettere å snu. Asparges grilles i 3-4 minutter. Du kan gjerne pensle dem med litt olje før grilling. Strø over litt grovt salt og gjerne litt revet parmesan før servering.

Grillet asparges passer godt sammen med spekeskinke. Rull spekeskinken rundt aspargesen og du har en nydelig tapas. Oppskriften finner du her.

Eller server aspargesen med en god skinke og revet parmesan. Som en egen liten snacks kan du servere asparges med urtedipp

 

Tips

Når du skal fjerne den nederste delen på stilken, så knekk - ikke skjær. Asparges har et naturlig bristningspunkt og vil da knekke lett på dette punktet.

 Les mer om asparges

Slik nyter du asparges

Asparges - Opprinnelse, dyrkning, næringsinnhold og sesong

Slik tilbereder du og oppbevarer asparges