Produktbilde asparges

Asparges på grillen

En av de beste måtene å tilberede grønne asparges på, er å legge dem på et oljepenslet folieark på grillen. Du får frem en nydelig smak, og det går fort.

Asparges grilles som de er på tvers av grillristen. Eller du kan stikke et grillspyd gjennom dem for at de skal bli lettere å snu. Asparges grilles i 3-4 minutter. Du kan gjerne pensle dem med litt olje før grilling. Strø over litt grovt salt og gjerne litt revet parmesan før servering.

Asparges med skinke servert på hvit tallerken

Grillet asparges passer godt sammen med spekeskinke. Rull spekeskinken rundt aspargesen og du har en nydelig tapas. Oppskriften finner du her.

Eller server aspargesen med en god skinke og revet parmesan. Som en egen liten snacks kan du servere asparges med urtedipp

Asparges med urtesaus i hvit bolle

Tips

Når du skal fjerne den nederste delen på stilken, så er det mange som foretrekker å knekke - ikke skjære. Asparges har et naturlig bristningspunkt og vil da knekke lett på dette punktet.

Les mer om asparges

Slik nyter du asparges

Asparges - Opprinnelse, dyrkning, næringsinnhold og sesong

Slik tilbereder du og oppbevarer asparges