Fagdag 24.oktober 2024
Tid: 24.oktober kl 9- 14 i Dronning Eufemias gate 16, Oslo
PROGRAM
09:00 - Grøntløftet er lansert og samler næringen
Velkommen ved Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), direktør Guttorm Rebnes og Stiftelsen Norsk Mat, administrerende direktør Nina Sundquist
Del 1: Forbruksmønster, handlekraft og innsikt
09:05 - Hvor mye frukt og grønt spiser egentlig nordmenn nå?
Analysesjef i OFG, Tore Angelsen presenterer nye tall fra september 2024
09:35 - Hvorfor er Grøntløftet viktig for norsk landbruk?
Leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming og leder i Norsk Bonde- og småbrukarlag, Tor Jacob Solberg
09:50 - Nye kostråd utfordrer politisk retning- myndighetens viktige rolle for økt forbruk
Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Usman Ahmad Mushtaq
10:05 - Hva slags innsikt og kunnskap har effekt på å nå de anbefalte 8 om dagen?
Spesialist i indremedisin med doktorgrad i forebygging av overvekt og livsstilsykdom, Samira Lekhal
10:15 - Dialog og innsikt prosjektet fra «Grøntsektor mot 2035»
Løypemelding fra prosjektleder og direktør i OFG, Guttorm Rebnes
10:25 - Hvordan påvirke forbrukeratferd til økt konsum gjennom kommunikasjon og bør dette gjøres annerledes for Generasjon Z?
Seniorkonsulent, merkevare og kommunikasjon i Kantar, Jesper Haugan
Pause, 15 min
Del 2: Hvordan må Grøntløftet jobbe forbrukerrelatert fram mot 2035?
11:00 - Hva må til for å motivere og hvordan få vi frukt og grønt mer sentralt i dagliglivet?
Influenser og småbarns pappa Eirik Lyssand om de travle småbarnsforeldrene og kompisgjengen som har dårlig tid og er lite interessert.
11:15 - Reitan Convenience om sunn mat i farta produkter.
Hvordan har dette gått og hva slags erfaringer bygger dere videre på? Bærekraftsansvarlig Synnøve Reisæter Tveit og Madelaine Meyn.
11:25 - hvordan motiveres kundene til å ta gode valg i handlesituasjonen?
Erik Fagerlid utfordrer de store dagligvareaktørene.
Lunsj, 45 min
Del 3: Andre arenaer som har en viktig plass i Grøntløftet
12:30 - Hvordan kan man i institusjonsmarkedet og i kantinemarkedet, bidra med økt forbruk av frukt og grønt?
Servicegrossistene ved Jan van der Burg og ISS ved Hege Sørlie
12:45 - Hvilke muligheter kan Grøntløftet gi i forhold til innovasjon og produktutvikling?
Samtale med produsentforeningen 1909 ved Hans Albert Huseby og Gartnerhallen ved Kai Knutsen
13:00 - Hvordan lage gode produkter med frukt og grønnsaker som ellers ville blitt matsvinn?
Gründer i Mer Enn ved Marianne Ryan presenterer hvordan de jobber med matsvinn, bærekraft og sunnere mat
13:10 - Grøntløftet signering!
Nye aktører vil stille seg bak arbeidet, signering ved bl.a. Grønne folk ved gründer Ragnhild Viken og Landbrukets Økoløft ved prosjektleder Elin Rømo Grande
13:20 - NM i frukt og grønt dagligvare
Premiering av de beste frukt og grønt butikkene i Norge av OFG ved prosjektleder Iselin Sagen
13:55 - Grøntløftet har blitt belyst fra mange sider i dag
Oppsummering OFG ved direktør Guttorm Rebnes