Fagdag 24.oktober 2024

Vi presenterer forbruksutviklingen 5 a day Europe 2024 og har invitert statssekretæren og sentrale næringsaktører til å debattere hva som må gjøres for å nå de ambisiøse målsetningene i rapporten "Grøntsektoren mot 2035"
Meld deg på her


Tid: 24.oktober kl 9- 14  i Dronning Eufemias gate 16, Oslo 

PROGRAM

09:00 - Grøntløftet er lansert og samler næringen 
Velkommen ved Opplysningskontoret for frukt og grønt (OFG), direktør Guttorm Rebnes og Stiftelsen Norsk Mat, administrerende direktør Nina Sundquist 

Del 1: Forbruksmønster, handlekraft og innsikt 

09:05 - Hvor mye frukt og grønt spiser egentlig nordmenn nå?  
Analysesjef i  OFG, Tore Angelsen presenterer nye tall fra september 2024 

09:35 - Hvorfor er Grøntløftet viktig for norsk landbruk?  
Leder i Norges Bondelag, Bjørn Gimming og leder i Norsk Bonde- og småbrukarlag, Tor Jacob Solberg 

09:50 - Nye kostråd utfordrer politisk retning- myndighetens viktige rolle for økt forbruk  
Statssekretær i Helse- og omsorgsdepartementet, Usman Ahmad Mushtaq 

10:05 - Hva slags innsikt og kunnskap har effekt på å nå de anbefalte 8 om dagen? 
Spesialist i indremedisin med doktorgrad i forebygging av overvekt og livsstilsykdom, Samira Lekhal 

10:15 - Dialog og innsikt prosjektet fra «Grøntsektor mot 2035»
Løypemelding fra prosjektleder og direktør i OFG, Guttorm Rebnes 

10:25 - Hvordan påvirke forbrukeratferd til økt konsum gjennom kommunikasjon og bør dette gjøres annerledes for Generasjon Z? 
Seniorkonsulent, merkevare og kommunikasjon i Kantar, Jesper Haugan 

Pause, 15 min

Del 2: Hvordan må Grøntløftet jobbe forbrukerrelatert fram mot 2035? 

11:00 - Hva må til for å motivere og hvordan få vi frukt og grønt mer sentralt i dagliglivet?
Influenser og småbarns pappa Eirik Lyssand om de travle småbarnsforeldrene og kompisgjengen som har dårlig tid og er lite interessert.

11:15 - Reitan Convenience om sunn mat i farta produkter.
Hvordan har dette gått og hva slags erfaringer bygger dere videre på? Bærekraftsansvarlig Synnøve Reisæter Tveit og Madelaine Meyn. 

11:25 - hvordan motiveres kundene til å ta gode valg i handlesituasjonen? 
Erik Fagerlid utfordrer de store dagligvareaktørene.  


Lunsj, 45 min

Del 3: Andre arenaer som har en viktig plass i Grøntløftet  

12:30 - Hvordan kan man i institusjonsmarkedet og i kantinemarkedet, bidra med økt forbruk av frukt og grønt?
Servicegrossistene ved Jan van der Burg og ISS ved Hege Sørlie  

12:45 - Hvilke muligheter kan Grøntløftet gi i forhold til innovasjon og produktutvikling?
Samtale med produsentforeningen 1909 ved Hans Albert Huseby og Gartnerhallen ved Kai Knutsen 

13:00 - Hvordan lage gode produkter med frukt og grønnsaker som ellers ville blitt matsvinn? 
Gründer i Mer Enn ved Marianne Ryan presenterer hvordan de jobber med matsvinn, bærekraft og sunnere mat  

13:10 - Grøntløftet signering!
Nye aktører vil stille seg bak arbeidet, signering ved bl.a. Grønne folk ved gründer Ragnhild Viken og Landbrukets Økoløft ved prosjektleder Elin Rømo Grande 

13:20 - NM i frukt og grønt dagligvare
Premiering av de beste frukt og grønt butikkene i Norge  av OFG ved prosjektleder Iselin Sagen 

13:55 - Grøntløftet har blitt belyst fra mange sider i dag
Oppsummering OFG ved direktør Guttorm Rebnes