Squash i airfryer

Helsemessige fordeler med Airfryer

En airfryer bruker varmluft som sirkulerer rundt maten så den får en sprø overflate, samtidig som innsiden holder seg saftig. Man kan rett og slett kalle det for luftfritering. Funksjonen kan minne om en varmluftsovn, men har en mye kortere tilberedningstid.

Hva er en airfryer

Med en airfryer kan du lage fritert- uten og faktisk fritere maten i olje.  En airfryer vil tilberede maten ved å sirkulere opphetet luft i høy hastighet. Den vil gi en jevn varmefordeling som gjør at maten hverken blir brent eller uferdig. En airfryer kan minne om en varmluftsovn, men vil tilberede maten mye raskere. Noen matretter kan faktisk ta halvparten så kort tid å tilberede i en airfryer som i en vanlig ovn. På grunn av varmluftsteknologien kan den både brukes til steking, grilling, ovnsbaking og baking.

Det er ikke nødvendig å bruke mye olje på maten du skal airfrye. Ønsker du derimot en sprøere og mindre tørr overflate kan man ha på litt olje.

Mindre fett

Ved fritering av mat vil olje varmes opp til maks temperatur og maten friteres da oppi oljen. Med airfryer vil det ikke være nødvendig å bruke like mye olje som man vanligvis gjør ved fritering av mat. Det vil likevel ikke gå på bekostning av smaken. I tilberedning av mat i airfryer trenger man så lite som en teskje med olje. Overflødig fett vil også renne ut av frityrkurven og over i en egen beholder.

Hva kan man lage med airfryer

Grønnsaker er perfekt å tilberede i airfryer, og man kan både bruke ferske og frosne grønnsaker. Ved luftfriteringen blir grønnsakene nydelige og sprø.

Frukt, som for eksempel epler og bananer blir utrolig god snacks etter tilberedning i airfryer.

Lag for eksempel sprø og smakfulle eplechips eller en sunn og søt banansnacks med kanel og smør som nesten føles som den er karamellisert.

Det er kun fantasien som setter stopper for hvilke grønnsaker som kan luftfriteres.

Se oppskrifter her:

https://www.frukt.no/oppskrifter/airfryer-squash/

https://www.frukt.no/oppskrifter/airfryer-brokkoli/

https://www.frukt.no/oppskrifter/kalrotfries-med-tahinisaus/