Appelsinkalendere i julemiljø

Stress ned - lag appelsinkalender

Å lage julekalender av appelsin og nellikspikere er en koselig og avslappende aktivitet for hele familien. Den tradisjonsrike adventskalenderen dufter deilig jul og vekker gode barndomsminner for mange. Sett av tid sammen med barna og vis dem hvor spennende det kan være å telle ned til jul med en adventsappelsin.

De små gledene

Mange kjenner seg sikkert igjen i svært travle dager før jul. Da er det fint å fokusere på de små gledene som fyller opp med positiv energi, - som å lage sin egen julekalender.

Det er vel heller ingen ulempe at barna kan erfare at det ikke alltid må handle om å "få noe" i kalenderen. Hensikten med kalender er jo å telle ned til selve julaften, hvor man endelig skal få åpne gavene man har ventet på og gledet seg til.

 

Slik gjør du:

Du trenger appelsin, nellikspikere og silkebånd.

  1. Fest båndet rundt appelsinen, først rundt halve, så tvers over slik at det blir bånd på fire sider rundt appelsinen. Knyt og pass på at det er et stykke igjen av båndet dersom du ønsker å henge opp kalenderen etterpå.
  2. Fest 24 nellikspikre i appelsinen. Enten litt hulter til bulter, eller i et mønster, som for eksempel i striper nedover appelsinen.

Ta ut én nellikspiker hver dag i desember - frem til julaften. La gjerne barna telle hvor mange dager det er igjen til jul for hver dag dere fjerner en ny nellikspiker fra adventsappelsinen. Og gled dere sammen. Hver dag. Til jul.

Juleinspirasjon