Tips til deg som ønsker å ha et sunt tilbud på idrettsarenaen

Det er blitt mer og mer vanlig med et fargerikt tilbud i idrettskiosken og boden.Oppkuttet frukt og grønt i beger er ikke noe uvanlig syn i dag, heldigvis. Over en million under 24 år er medlem i Norges Idrettsforbund og tilbringer dermed mye av fritiden på idrettsarenaen. Det har stor betydning hva som tilbys der.

Frukt på idrettsbanen

Vi har god erfaring med salg av frukt og grønt på idrettsarenaen.

Over 2000 klubber har benyttet seg av vårt tilbud om gratis materiell i løpet av de siste 10 årene. Hundrevis av rapporter har vist at det er svært populært med dette viktige tilbudet. Mange klubber har fått gode innarbeidet vaner som har kommet for å bli.

Selve ordningen med gratis materiell er nå avviklet, men erfaringene vil vi gjerne dele. Vi har noen fine bærebrett igjen, og her gjelder førstemann til mølla. Ønsker du et slikt brett til neste arrangement, så send oss en e-post.

Lønnsomt å selge oppkuttet frukt og grønt

Forbruket av frukt og grønnsaker øker når de tilbys oppdelt. All erfaring viser at oppdeling gjør det lettere å selge. Det ser godt ut og kundene føler at de får mye for pengene, samtidig som at det er spiseklart. Økonomi og ernæring spiller også på lag. Vinn vinn for alle parter. Klubben framstår som innovativ og nytenkende om tilbudet er fargerikt og sunt.

Hygiene er viktig

Vask alltid frukt og grønnsaker før de skal brukes.

God håndhygiene er viktig. Vask hendene godt.

Fordel oppgavene. En ordner med maten og en tar imot betaling.

Husk at IK-matforskriften om næringsmiddelhygiene skal finnes på alle utsalgssteder. Sjekk mattilsynet.no eller ring dem om du lurer på noe. Tlf 06040.

 

Hvor mye frukt og grønt trenger du?

Kjøp gjerne minst fem ulike slag med frukt og grønnsaker. Da er det lett å variere.

Beregne ca. 180 gram frukt i hvert beger eller i hver pose.

Vår erfaring viser at 50-70% av deltakerne/tilskuerne kjøper ett beger pr. arrangementsdag.

Fem kilo frukt og grønt gir ca. 25 beger. En kilo frukt gir ca. 40 biter.

Bama gir 60% rabatt til idrettslag. Det kan du lese om her.

Slik forbereder du deg best

Ha rikelig med frukt og grønt tilgjengelig.

Pass på at du har nok oppdelt frukt og grønt når salget begynner. Skjær opp nok til å kunne fylle opp nye beger/kopper eller poser.

Slik oppbevarer du frukten

Hel frukt kan oppbevares i romtemperatur over en kort periode.

Oppskåret frukt/grønt i beger bør selges innen to timer.  Ellers bør oppskåret vare oppbevares kjølig, godt pakket inn i plast.

Press litt sitron eller appelsin over eple- og pærebåter slik at de ikke blir brune.

Smoothie er en sikker vinner

Har du lyst til å prøve noe nytt så er smoothies en sikker vinner. Her finner du mange smoothietips. På bildet ser du smoothie til 40 glass.