Årets jury

Vinneren av “Beste 5 om dagen-ambassadør” kåres av en profesjonell jury. Juryen ser etter en ildsjel, som gjør en ekstra god innsats både for at butikken og kjeden skal lykkes med å øke salget av frukt, bær og grønnsaker.

Juryens medlemmer:

Guttorm Rebnes,

Direktør i Opplysningskontoret for frukt og grønt 

guttorm_1_red.jpg

 

Erik Fagerlid, Konsulent

erik fagerlid.jpg

 

Bendik Solum Whist, Bransjedirektør dagligvare i Virke 

Bendik.jpg

 

Det var lett å takke ja til å sitte i juryen.

Erik Fagerlid:

"Det var lett å si ja takk til å sitte i akkurat denne juryen. I hovedsak av to grunner: varekategorien er riktig og viktig, og "lokasjon" er riktig og viktig. Frukt og grønt er en kategori som fortsatt har et veldig stort potensial i Norge, og verdien av å få nordmenn til å øke sitt forbruk er helt udiskutabel. I tillegg er jeg opptatt av at "Kari og Ola" tar beslutningen om hvor mye frukt og grønt de kommer til å spise i butikken. Vi kan ha intensjoner, ønsker og planer om å spise mer frukt og grønt, men slaget står når vi er i butikken. De norske dagligvarekjedene er stramt drevet, med sterke føringer på kjøpmannen, men det er ingen tvil om at hun og han ute i butikk i stor grad kan påvirke min glede av å gå gjennom frukt- og grøntavdelingen. Dette gjør at jeg heier veldig på å løfte frem gode ambassadører for kategorien og gleder meg til å se hvem som blir årets kandidater”.

Kandidater til ambassadørprisen og prosessen videre

Se hvem som er nominert av kjedene til å være årets ambassadørkandidater her (nominerte kandidater stiller både til kåringen "Beste 5 om dagen-ambassadør" og "Beste 5 om dagen-ambassadør, publikumsprisen").

Til "Beste 5 om dagen-ambassadør" vil juryen velge ut fire finalister basert på kjedenes begrunnelse i august. De siste fire finalistene vil juryen gjennomføre digitale intervju med. Ved spørsmål om kåringen, kontakt prosjektleder Iselin Sagen i OFG: iselin @frukt.no.