Lakseburger med grillede grønnsaker

Dette er en saftig lakseburger med søte og fyldige grilla grønnsaker. Her trengs det ikke noe forhåndsprepping for det meste av tilbehøret lages rett på grillen. Bare husk en liten bolle til å drysse litt olje og salt over grønnsakene. Da blir de ekstra saftige og gylne på grillen.
20-40 min
3 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 lakseburger
  • 0,5 boks hermetisk ananas i ringer (liten boks)
  • 2 tomater
  • 1 løk
  • 1 purre
  • 100 g potetsalat
  • 2 salatblad
  • 0,25 slangeagurk
  • 1 avokado
  • 2 hamburgerbrød
  • 1 ts ketchup
  • 1 ts sennep
  • 2 ss olje
  • 0,5 ts salt
  • 0,5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Kutt purreløken i 10 cm lange kubber. Legg i en bolle og dryss over 1 ss olje og en klype salt og pepper. Legg på grillen og la den ligge til all maten er klar. Den tåler å bli svidd.
  2. Skjær tomater og løk i to cm tykke skiver på tvers. Ha i de i bollen du nettopp brukte bollen sammen med ananasringer. Dryss over med 1 ss olje og en klype salt og pepper. Rør til det er blandet. Legg på et middels varmt sted på grillen.
  3. Imens deler du avokadoen i to og har i den samme bollen. Mos avokadoen til du har en chunky guacemole. Det er allerede litt salt og pepper igjen i bollen, men smak til om du trenger bittelitt til. Sett guacemolen til side og sjekk om tomat, løk og ananasen på grillen er gylne og godt stekt. Ta de av før de svir seg.
  4. Legg lakseburgerne på grillen sammen med burgerbrødene. Imens kutt agurken i tynne skiver.
  5. Ta purreløken av grillen og fjerne det ytterste laget som kan ha blitt svidd.
  6. Dandér burgerne med guacemole på det nederste burgerbrødet, grilla løk og lakseburger før du har på salatblader, ananas, tomat og agurkskiver. Topp med ketchup og sennep hvis ønskelig. Servér med grilla purreløk og potetsalat.
Legg til på Min side
Del på Facebook