Ingredienser
Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker og enkel sennepssaus
40-60 min
2,5 av 5 om dagen
Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker og sennepssaus gir en fin balanse mellom sødme fra rotgrønnsakene og frisk smak fra sausen. En rask og enkel høstmiddag med rotgrønnsaker og torsk som passer godt sammen.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 220 °C over-/undervarme.
- Skrell og kutt potet og rotgrønnsaker i tommeltykke biter.
- Vend grønnsakene i olivenolje, salt og pepper.
- Lag panering i en bolle: Bland parmesan, griljermel, finhakkede urter og olje til en grov blanding. Sett til side til fisken skal i ovnen.
- Fordel på en bakeplate med bakepapir og stek i 25–30 min. Når det gjenstår 12-15 minutter: Ta ut stekebrettet og legg torskefiletene oppå grønnsakene. Fordel parmesan-paneringen jevnt utover torskefiletene.
Lag sennepssaus:
- I en bolle: Bland majones, dijonsennep, sitronsaft, friske urter, og en klype salt og pepper. Hvis du ønsker litt chili, ha oppi sriracha også.
- Smak til med mer sitron og sennep.
Anrett:
- Fordel rotgrønnsakene på en tallerken med torsken.
- Ha over sennepssausen og topp med urter.