Ingredienser
Spaghetti alla Nerano
Spaghetti alla Nerano er en klassisk italiensk pastarett med stekt squash og smeltet ost i en kremet saus. En lett og smakfull middag som passer både til hverdag og helg. Servér som den er eller med stekt kylling, torsk eller halloumi.
Fremgangsmåte
-
Kok pasta etter anvisningen på pakken. Spar ca. 2–3 dl av pastavannet før du heller av resten.
-
Skjær squashen i tynne skiver, omtrent 2-3 mm tykke.
-
Varm opp en stor stekepanne på middels-høy varme med olivenoljen - gjerne den største stekepannen du har. Stek squashskivene i omganger (unngå å overfylle pannen med squash i flere lag). La dem ligge urørt i starten så blir gylne og karamelliserte før du snur dem. Fortsett å steke til de er gylne og karamelliserte på begge sider, ca. 4-6 minutter per side.
- Press oppi hvitløken. Stek 1-2 minutte mens du rører.
-
Hell over ca. en tredjedel av pastavannet og en klump smør hvis du ønsker en mer kremete konsistens. Rør slik at squashen begynner å brytes litt ned og danne en saus.
-
Ha oppi pastaen og tilsett revet ost gradvis mens du rører energisk, til alt smelter og blander seg til en kremet saus. Juster med mer pastavann om nødvendig for å få ønsket konsistens.
-
Smak til med salt, nykvernet pepper, friskrevet basilikum og mer revet ost.
-
Server straks, gjerne toppet med ristede pinjekjerner, soltørka tomat, reker eller stekt halloumi.