Pasta alla nerano

Spaghetti alla Nerano

Spaghetti alla Nerano er en klassisk italiensk pastarett med stekt squash og smeltet ost i en kremet saus. En lett og smakfull middag som passer både til hverdag og helg. Servér som den er eller med stekt kylling, torsk eller halloumi.
20-40 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 200 g spagetti
  • 1 grønn squash
  • 6 ss olivenolje
  • 2 hvitløk
  • 75 g revet parmesan eller annen hard ost
  • basilikumblader
  • Valgfritt 2 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Kok pasta etter anvisningen på pakken. Spar ca. 2–3 dl av pastavannet før du heller av resten.

  2. Skjær squashen i tynne skiver, omtrent 2-3 mm tykke.

  3. Varm opp en stor stekepanne på middels-høy varme med olivenoljen - gjerne den største stekepannen du har. Stek squashskivene i omganger (unngå å overfylle pannen med squash i flere lag). La dem ligge urørt i starten så blir gylne og karamelliserte før du snur dem. Fortsett å steke til de er gylne og karamelliserte på begge sider, ca. 4-6 minutter per side.

  4. Press oppi hvitløken. Stek 1-2 minutte mens du rører.
  5. Hell over ca. en tredjedel av pastavannet og en klump smør hvis du ønsker en mer kremete konsistens. Rør slik at squashen begynner å brytes litt ned og danne en saus.

  6. Ha oppi pastaen og tilsett revet ost gradvis mens du rører energisk, til alt smelter og blander seg til en kremet saus. Juster med mer pastavann om nødvendig for å få ønsket konsistens.

  7. Smak til med salt, nykvernet pepper, friskrevet basilikum og mer revet ost.

  8. Server straks, gjerne toppet med ristede pinjekjerner, soltørka tomat, reker eller stekt halloumi.

Del på Facebook