Appelsinmarmelade

Hjemmelaget appelsinmarmelade. God som pålegg til frokost og kveldsmat. Og super som en koselig og velsmakende og spiselig gave.
Over 60 min
2 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 kg appelsin
  • 2 sitron
  • 1 l vann
  • 1 vaniljestang
  • 1,75 kg sukker

Fremgangsmåte

  1. Vask og tørk av appelsinene og sitronene godt. 
  2. Skjær appelsinene og sitronene i to på langs og så i to på langs en gang til. Skjær frukten i tynne skiver på tvers. Ta vare på steinene og legg dem i en gaspose.
  3. Ha alt i en stor kjele og hell på vann. Legg i snittet vaniljestang.
  4. La alt koke under lokk ca. 1 time.

 

Ta marmeladen over på rengjorte glass eller krukker. 

Oppbevares mørkt og kjølig.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 18
Legg til på Min side
Del på Facebook