Ingredienser
Appelsinsalat med granateple og mandler
Under 20 min
2,5 av 5 om dagen
Enkel, smakfull og saftig appelsinsalat er en sikker vinner til dessert. Ristede mandler og granateple gjør at denne friske fruktsalaten får et eksklusivt preg. Den passer utmerket bl.a. etter en tung julemiddag.
Fremgangsmåte
- Skrell appelsinene og skjær dem i tynne skiver.
- Skjær rundt kantene på granateplet og brekk delene fra hverandre.
- Pirk ut kjernene i granateplet eller slå på skallet med en tresleiv over en bolle.
- Rist mandelflak i varm panne under omrøring til de blir gylne. Avkjøl.
- Legg appelsinskiver utover på et fat. Strø over kanel og granateple-kjerner.
- La salaten stå kjølig til servering.
- Pynt med mandelflak og mynte.
- Server med f.eks. pisket krem eller vaniljeyoghurt.