Ingredienser
Appelsinstang
Over 60 min
Bak våre deilige appelsinsnurrer. Ser ut som kanelboller, eller kanelsnurrer, men denne herlige varianten av gjærbakst, med appelsinfyll, smaker av sol.
Fremgangsmåte
- Skjær smøret i terninger og la det stå i romtemperatur.
- Ha hvetemel, sukker, salt og egg i en bakebolle.
- Smuldre gjæren i, direkte i bollen.
- Kjør blandingen forsiktig i en kjøkkenmaskin med eltekrok mens du sper med melk og juice.
- Elt deigen i ca. 10 minutter, til den er smidig og slipper bollen.
- Tilsett romtemperert smør og elt deigen glatt, til smøret er godt blandet inn.
- Dekk bakebollen med plast og la den heve til dobbelt størrelse, ca. 1,5 time.
- I mellomtiden lager du appelsinfyllet. Her er link til appelsincurden. Avkjøl fyllet litt.
- Ha deigen på bakebordet (eller ren kjøkkenbenk), med litt mel.
- Kna den litt og kjevle den ut til en firkantet leiv.
- Smør appelsinfyll på, (spar 2 ss til glasuren), og revet appelsinskall (vask skallet godt først).
- Rull sammen som en rullekake og skjær den i tykke skiver. Legg snurrene med snittflaten opp på bakepapirkledd stekebrett.
- Etterhev i ca. 20 – 30 minutter, igjen til dobbelt størrelse.
- Sett ovnen på 220 °C og pensle bollene med sammenvispet egg. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter.
- Avkjøl bollene på rist.
- Bland 2 ss av appelsinfyllet med 2 ss melis og litt appelsinsaft.
- Ha glasuren i et kremmerhus eller lign og sprøyt glasuren over, eller bare dryss litt melis over.
Fremgangsmåten til appelsinfyllet finner du her.
Dette blir mange snurrer. De er fine å fryse. Legg i fryseren uten glasur så fort de er avkjølt.