Ingredienser
Aspargessuppe med kjørvel
20-40 min
1,5 av 5 om dagen
Aspargessuppe du lager fra bunnen av er mye bedre enn suppe du lager fra boks og poser. Lag en stor porsjon når du først er i gang og frys ned til senere.
Fremgangsmåte
Skyll aspargesen og brekk bort et par cm nederst på stilkene. Del de i grove biter. Spar på pene topper. Skrell og hakk sjalottløk og fres mykt i olje. Legg i aspargesbiter og la dem frese i pannen en kort stund. Smuldre i buljongterningen og hell på vann. La det koke opp. Småkok videre i ca. 10-12 minutter.
Rør inn fløte, litt etter litt, og tilsett kjørvel etter smak. Bruk en stavmikser i kjelen og kjør suppen jevn (ev. i en foodprosessor).
Forvell de pene toppene i lettsaltet vann. Server suppen varm, kald eller lun - med aspargestopper og kjørvel som pynt.