Ingredienser
Aspargestapas
                                
                                Under 20 min
                            
                            
                                
                                1 av 5 om dagen
                            
                    Asparges er en favoritt på tapasbordet og koldtbordet. Deilig liten aspargesrett til kveldsmat eller som tilbehør.
Fremgangsmåte
Skjær eller brekk av den nederste litt harde og treete delen på aspargesen. Grønn asparges trenger du ikke å skrelle.
- Kok aspargesene i ca. 2 minutter i kokende vann med litt salt og sukker og avkjøl i iskaldt vann i ca. 1 minutt.
- Rull aspargesen inn i en 1/2 skinkeskive og Legg dem på et fat. Strø revet parmesanost og en god omgang med pepperkvernen over rett før servering.
Tips:
Du kan også grille asparges. Legg et ark aluminiumsfolie på grillen og pensle det med olivenolje. Pensle også olivenolje på aspargesen. Strø på litt salt og pepper og grill aspargesen 2-3 minutter mens du snur dem jevnlig.