Aspargestapas

Asparges er en favoritt på tapasbordet og koldtbordet. Deilig liten aspargesrett til kveldsmat eller som tilbehør.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 500 g grønn frisk asparges
  • 8 skive spekeskinke (evt. parmaskinke)
  • 4 ss revet frisk parmesan
  • salt, pepper og sukker

Fremgangsmåte

Skjær eller brekk av den nederste litt harde og treete delen på aspargesen. Grønn asparges trenger du ikke å skrelle.

  1. Kok aspargesene i ca. 2 minutter i kokende vann med litt salt og sukker og avkjøl i iskaldt vann i ca. 1 minutt.
  2. Rull aspargesen inn i en 1/2 skinkeskive og Legg dem på et fat. Strø revet parmesanost og en god omgang med pepperkvernen over rett før servering.


Tips:

Du kan også grille asparges.  Legg et ark aluminiumsfolie på grillen og pensle det med olivenolje. Pensle også olivenolje på aspargesen. Strø på litt salt og pepper og grill aspargesen 2-3 minutter mens du snur dem jevnlig.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 23
Legg til på Min side
Del på Facebook