Avokadotoast med egg

Avokadotoast med egg

Frisk, fyldig og akkurat passe mettende. En ristet brødskive toppet med most avokado og et silkemykt posjert egg er en perfekt start på dagen - like god til hverdags som til helgefrokosten.
Under 20 min
0,5 av 5 om dagen

Ingrediensliste

Ingredienser

Fremgangsmåte

  1. Porsjer eggene (se fremgangsmåte under). Om du ønsker stekt eller kokt egg bruker du det i stedet. 
  2. Ha avokadoen i en skål og mos den med en gaffel. Tilsett gjerne litt sitronsaft så den ikke mister den friske, grønne fargen. 
  3. Stek brødskivene i en panne med en klatt godt smør, eller rist de i en brødrister. 
  4. Legg brødskivene på et fat og smør utover avokadoen. Legg litt spirer oppå, og deretter et porsjert egg per brødskive. Rett før servering snitter du opp eggene med en skarp kniv. Smak til med salt og pepper, og gjerne litt chiliflak. 

Slik porsjerer du egg: 

  1. Kok opp vann i en stor kasserolle. La det fosskoke i et minutt slik at vannet blir ordentlig varmt.
  2. Tilsett ca. 2 dl eddik per liter vann samt en klype salt. Eddik og salt er valgfritt, men de hjelper eggehviten med å samle seg rundt eggeplommen.
  3. Knekk egget i en liten skål så blir det enklere å helle egget i vannet.
  4. Skru ned varmen slik at vannet kun småputrer (ikke fosskoker).
  5. Bruk en sleiv til å lage en rolig virvel i vannet. Hell egget raskt i midten av virvelen. La egget trekke i 4–5 minutter.
  6. Bruk en hullsleiv eller øse til å løfte egget forsiktig opp. Legg det gjerne en liten tallerken for å renne av før servering.
Del på Facebook