Baba ganoush med bladpersille

Baba ganoush (også skrevet som baba ghanoush, baba ganush, baba ghannouj eller baba ghannoug) er en rett fra Midtøsten laget av bakt aubergine blandet med hvitløk, tahini, sitronsaft og krydder. Baba ganoush passer ypperlig som sunn dipp til oppkuttede grønnsaker eller du kan ha det på pitabrød, nanbrød eller salte kjeks.
Under 20 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 2 aubergine
  • 2 båt hvitløk
  • saften av 2 sitron
  • 2 ss tahini
  • 1 bunt frisk kruspersille
  • salt og pepper

Fremgangsmåte

Vask auberginen. Prikke noen hull i skinnet for at auberginen ikke skal 'eksplodere'.

Stek hele auberginen i ovnen ved 225°C. Sni den hvert 7-8 minutt. Skinnet blir etterhvert svart, og den er ferdig når den begynner å falle sammen - etter mellom 30-45 minutter (avhengig av størrelsen). Avkjøl.

Åpne auberginen og grav ut kjøttet med en skje.

Bland alle ingrediensene sammen i en foodprosessor/blender og smak til med salt og pepper.

Oppbevar baba ganoush i kjøleskap i ca. 3 døgn.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 6
Legg til på Min side
Del på Facebook