Smørepålegg av søtpotet, aubergine og paprika

Lei av frokostpålegget? Hvorfor ikke lage ditt eget? Den milde smaken av søtpotet, aubergine og rød paprika gir et pålegg som også barna vil like. Og hva er vel bedre enn det? Oppskriften passer også godt som dipp eller sammen med salte kjeks.
40-60 min

Ingrediensliste

Ingredienser

  • 1 kg søtpotet (yams kan også brukes)
  • 200 g aubergine
  • 1 rød paprika
  • 2 mellomstor tomat
  • 4 vårløk
  • 2 ss olivenolje
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts nykvernet pepper
  • 1 ts revet sitronskall
  • saften av 0,5 sitron
  • 10 blad frisk mynte - skåret i tynne strimler

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 225°C.

Skjær søtpotet, aubergine, tomat, paprika og vårløk i biter. Legg alle grønnsakene i en ildfast form og ha over olivenolje, salt og pepper. Bak grønnsakene til de er myke - ca. 35 minutter. Ta grønnsakene ut av ovnen og la formen avkjøles i ca. 10 minutter.

Ha deretter grønnsakene, sitronskall, sitronsaft og myntebladene i en foodprosessor og kjør til en jevn og fin røre. Smak til med salt og pepper om nødvendig.

Server smørepålegget sammen med godt brød eller til salte kjeks. Passer også kjempegodt som dipp til grønnsaksnacks.

Sist oppdatert 23. januar 2015
Liker 18
Legg til på Min side
Del på Facebook