Ingredienser
Bakte epler med nøtter og havregryn
                                
                                20-40 min
                            
                            
                                
                                1 av 5 om dagen
                            
                    Bakte epler er en dessert som mange elsker, særlig barn. Og enklere dessert å lage skal du lete lenge etter. Server eplene med vaniljekesam, is eller vaniljesaus til.
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 200 °C.
- Beregn ett eple pr. person.
- Stikk ut kjernehusene av eplene.
- Rist havregryn og hakkede valnøttkjerner i tørr panne. Bland inn margarin og brunt sukker og rør rundt til sukkeret har smeltet.
- Fyll eplene med blandingen og sett dem i en ildfast form.
- Stek eplene i ca. 25 minutter eller til de er ganske møre. Hold godt øye med dem.
- La eplene avkjøles litt.
- Server de bakte eplene med vaniljekesam, krem, vaniljeis eller vaniljesaus.